19 Şubat 2016 Cuma

Etüt Merkezi nedir?


Etüt merkezi okuma ve yazmada güçlük çeken veya okuma ve yazmasının güzelleşmesini istediğiniz öğrencilerinize okumayı öğretme ve yazmayı güzelleştirme çalışmaları yürütülen özel eğitim birimidir.

Etüt merkezi öğrencilerine sorular çıkarılarak öğrencilerin soru çözmeye alışması sağlanır. Yapamadıkları soruları öğretmenlerine danışarak bu soruların nasıl yapılabileceği konusunda fikir alırlar. Öğretmen öğrenciye neden böyle bir cevabının olduğunu izah ederek anlatır.

Etüt merkezi dahilinde ev ödevleri öğrencilere yaptırılır. Eğer ki öğrenci ödevinde anlamadığı bir yerle karşılaşırsa öğretmenlerine danışarak bu sorunun üstesinden gelir. Öğretmeni öğrenciye öncelikle soruyu anlamayı öğreterek sonrasında cevabına yardımcı olur.

Etüt merkezi ev ödevlerinin yanısıra performan ödevlerine de yardımcı olarak gerekli tüm desteği verir. Şayet öğrenci zorlanıyorsa öğretmeni birebir olarak öğrencinin performans ödevinde görev alır.

Etüt merkezi öğrencilerine birebir olarak ders çalıştırılır. Öğrenciye ders ile ilgili görevler verilerek yapılması istenir. Takıldığı yerlerde her an öğretmenine danışabilir ve gerekli tüm desteği alabilir.

Etüt merkezi öğrencileri her gün dersleriyle haşır neşir bir durumda olarak devamlı soru çözümü, ders çalışma, ödev yapmaktadır. Öğrenci görev bilincine sahip olarak ona yüklenen sorumluluğu yerine getirmeye alışır. Sonunda takdir edilerek öğrenci ders çalışmaya teşvik edilir. Bu da öğrencinin ders çalışma alışkanlığını kazanmasına yardımcı olur.

Etüt merkezi öğrencilerinin aynı zamanda İngilizce kelimelere de ilgi duyması sağlanır. Öğretmen zaman zaman öğrencilere İngilizce eğitimleri vererek öğrencinin İngilizce kelimeleri öğrenmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.